Faq's

Wouf! faq's


Wat zijn de uitlaattijden?

De eerste groepswandeling vindt plaats vanaf ongeveer 10.00 - 10.30 uur en duurt een uur. Om 9.00-9.30 begin ik met de honden ophalen, dit hangt af van de planning van die dag. De eerste groepswandeling is alleen beschikbaar voor honden uit Meppel i.v.m. haal- en terugbrengtijd.

De tweede wandeling vindt vanaf ongeveer 13.00-13.30 uur plaats en duurt ook weer een uur. Ik begin dan rond 12.00 met de honden ophalen. De honden zijn dan uiterlijk rond 15.30 weer thuis. Dit zijn geen precieze tijden. Het kan voorkomen dat het ophalen of wegbrengen iets langer of korter duurt.


Voor individuele wandelingen, tijden in overleg.


Hoe gaat de eerste wandeling?

In overleg kijken we of het nodig is of je de eerste keer thuis bent om de hond eventueel gerust te stellen als hij/zij met mij meegaat. Mijn ervaring is dat het na de kennismaking tijdens de intake meestal goed gaat als ik de hond kom halen en je bent niet thuis. Maar dat bekijken we gewoon per hond en alles in goed overleg.


Hoe groot is een roedel?

De roedel zal in principe uit maximaal acht honden bestaan. Het kan voorkomen dat er een keer een hond extra wordt geplaatst. Dit gebeurt bij uitzondering en alleen wanneer het mogelijk is in de roedel. Minder honden kan ook voorkomen.


Hoe heeft mijn hond het gehad?

Ik zal regelmatig foto’s, een filmpje of een verslagje sturen van hoe de hond het heeft gehad.


Kan mijn hond ook in het weekend uitgelaten worden?

In principe is WOUF! geopend van maandag tot en met vrijdag. In het weekend kan de hond individueel uitgelaten worden indien er beschikbaarheid is. Dit is op aanvraag. De kosten voor een weekendwandeling zijn anders, zie hiervoor Tarieven. Wandelingen in het weekend zijn altijd individuele wandelingen.


Wat gebeurt er bij extreem weer? Bijvoorbeeld heel heet weer of heel koud?

Bij extreem weer kan het wandelschema worden aangepast. Is het bijvoorbeeld glad, dan zal het ophalen en wegbrengen langer duren. Wanneer het echt heel slecht weer wordt (storm, sneeuw, extreme kou etc.) kan het zijn dat er een wandeling geannuleerd wordt. 

Bij extreme hitte kan het zo zijn dat de wandeling wordt aangepast (bijvoorbeeld vroeger op de dag of ingekort) of afgelast. 

Het welzijn van de hond staat altijd voorop.


Hoe werkt het afmelden en betalen?

De hond dient minimaal 24 uur van tevoren te zijn afgemeld. Zo kan er eventueel nog een andere hond ingepast worden. Wandelingen die niet op tijd zijn afgemeld worden in rekening gebracht.

De kosten worden bij voorkeur overgemaakt door middel van een Tikkie. Indien gewenst kan het bedrag ook overgemaakt worden naar de rekening van WOUF! t.n.v. D. de Koning, onder vermelding van de naam van de hond en factuurnummer.


Is mijn hond vies bij thuiskomst?

We lopen op natuurlijk terrein met gras, zand en bos. Het is dus niet ondenkbaar dat de hond vies wordt. De hond zal handdoekdroog op de afgesproken plek in huis achtergelaten worden.


Wanneer mag mijn hond (tijdelijk) niet mee?

Als een teef loops is. 

Dit duurt meestal drie weken. Ze mag dan helaas niet mee met de roedelwandeling. Door de geur die ze verspreid kunnen de andere honden helemaal dol worden en niet meer te handhaven zijn. Ook willen we natuurlijk niet dat de teef ongewenst gedekt wordt.

Een tijdelijke oplossing kan dan eventueel een individuele wandeling bij huis zijn.


Als de hond ziek is. 

Meestal zijn hondenziektes virussen en besmettelijk. Helaas zal de hond niet mee kunnen als hij een virus heeft. Ook kennelhoest in de lichte vorm of wratten bij de jonge hond heeft (zonder veel klachten) vallen hieronder, ze kunnen dan namelijk wel andere honden besmetten. Als een hond de verplichte enting tegen kennelhoest heeft betekent niet dat hij dit niet kan krijgen.


Bij een blessure waar de hond last van heeft. 

Het welzijn van de hond staat voorop. Is het wel veilig en heeft de hond genoeg plezier als hij mee gaat, dan mag hij natuurlijk gewoon mee.


Wat als er een gevecht ontstaat?

Mocht de hond in een gevecht terecht komen, wordt dit altijd gemeld, ook als er geen schade is.

Is de hond wel gewond bellen wij de baas. Als we geen contact krijgen gaan we naar de dierenarts. Er wordt altijd gehandeld naar het welzijn van de hond. De kosten van de dierenarts zijn voor de baas. Zie voor nadere uitleg de algemene voorwaarden.


Waarom mogen HR hondenrassen niet mee in de roedel?

Mocht het mis gaan en honden raken onverhoopt verzeild in een gevecht, willen we de schade zoveel mogelijk beperken. Bij HR rassen is het risico op schade groter door hun manier van vechten.


Welke rassen zijn HR rassen?

Akita

American Bulldog

American Pitbull Terriër

American Staffordshire Terrier

Boerboel

Bull Mastiff

Bull Terrier

Cane Corso

Dogo Argentino

Dogo Canario

Staffordshire Bull Terrier

Rottweiler

Tosa

Fila Brasileiro

Anatolische herder,

Zuid-Russische Owcharka

Kaukasische Owcharka

Pitbull achtigen: alle kruisingen met een pitbull: pocket bully, micro bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull, xl en xxl bully, rednose pitbull, rednose bully

Bully Kuta

Alano

Bandog


Share by: