Wat wordt bedoeld met:
De eigenaar: De persoon die eigenaar/bezitter is van de hond en wettelijk gezien aansprakelijk is voor de hond.
WOUF!: De uitlaatservice van Daphne de Koning. Zij kan nooit aangewezen worden als eigenaar of bezitter van de hond.
De hond: De hond of honden die worden uitlaten door WOUF!.
Artikel 1 Selectie en gedrag
- 1. De hond wordt door WOUF! uitgelaten in een roedel. WOUF! zal tijdens het intakegesprek en/of een proefwandeling beoordelen of de hond in de roedel opgenomen kan worden.
- 2. De hond kan vanaf een leeftijd van 6 maanden mee met de uitlaatservice. Eventueel eerder kan in overleg. Pups kunnen dan mee vanaf het moment dat het verantwoord is om een vol uur te lopen c.q. te rennen.
- 3. De hond dient sociaal te zijn naar mensen en soortgenoten.
- 4. De hond kan redelijkerwijs luisteren en kent de basiscommando’s “hier”, “zit“ en “blijf”.
- 5. WOUF! heeft het recht om honden op voorhand te weigeren, indien zij van mening is, dat de hond een gevaar op kan leveren voor andere honden of personen.
- 6. WOUF! heeft het recht om honden te weigeren indien de hond gedrag ontwikkelt dat de hond ongeschikt maakt voor het uitlaten in een roedel.
Artikel 2 Gezondheid
- 1. De eigenaar zorgt ervoor dat de hond de jaarlijkse cocktailenting evenals de enting tegen kennelhoest krijgt. De eigenaar dient een entingsbewijs te kunnen tonen wanneer hiernaar wordt gevraagd.
- 2. De eigenaar zorgt, het hele jaar door, voor een preventieve behandeling tegen vlooien en wormen.
- 3. Loopse teven kunnen gedurende een periode van 3 weken niet mee met de uitlaatservice, of langer indien de loopsheid nog aanhoudt. In overleg kunt u gebruik maken van een individuele wandeling. Het individueel uitlaten heeft een eigen tarief.
- 4. Bij ziekte, fysieke beperkingen of loopsheid van de hond, stelt de eigenaar WOUF! zo spoedig mogelijk op de hoogte vóór de afgesproken wandeling.
- 5. WOUF! mag ervoor kiezen, indien er geconstateerd wordt dat de hond een besmettelijke ziekte heeft, de hond gedurende deze periode niet mee te nemen ter bescherming van de roedel.
- a. WOUF! zal zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen nemen tegen besmettelijke ziekten.
- 6. De eigenaar machtigt WOUF! om in geval van ongeval, ernstig letsel of ziekte van de hond de dierenarts in te schakelen. De kosten zijn voor rekening van de eigenaar. Uiteraard wordt de eigenaar altijd zo spoedig mogelijk ingelicht.
Artikel 3 Aansprakelijkheid
- 1. De eigenaar van de hond is verplicht een geldige AVP verzekering (vroeger WA verzekering) te hebben waarin de hond opgenomen is op de polis. Volgens de wet is iedere baas aansprakelijk voor zijn eigen hond, dit geldt ook wanneer uw hond dus mee gaat met de uitlaatservice.
- 2. De eigenaar is aansprakelijk voor alle schade die veroorzaakt wordt door de hond, tenzij er een duidelijk causaal verband is, verwijtbaar aan WOUF!. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om dit te voorkomen.
- a. Eventuele kosten aan derden kunnen worden verhaald op de eigenaar.
- b. Indien niet duidelijk is, welke hond(en) de veroorzaker schade is, worden de kosten tussen de eigenaren van de honden verdeeld. Mits er een gevecht heeft plaats gevonden, dan moeten de kosten worden betaald door de eigenaar van de hond die het gevecht is begonnen. Mocht er niet duidelijk zijn welke hond het gevecht is begonnen, dan worden de dierenartskosten verdeeld over de eigenaren van de betrokken honden. Een bedrijfs aansprakelijkheidsverzekering welke ik voor mijn bedrijf heb afgesloten dekt dergelijke risico’s namelijk niet.
- 2. WOUF! is niet aansprakelijk voor eventuele verwonding, ziektes, besmettingen, infecties, kreupelheid of enig ander letsel of schade die uw hond/huisdier oploopt. Eventuele dierenartskosten zijn ten alle tijden voor de eigenaar van de hond/huisdier.
- 3. WOUF! is niet verantwoordelijk voor het weglopen van de hond. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat een hond zijn eigen weg kiest, dan zal alles in het werk worden gesteld de hond terug te vinden.
- 4. WOUF! heeft de plicht zorgvuldig om te gaan met eigendommen van de eigenaar. Echter is zij niet aansprakelijk voor inbraak, diefstal of schade (aan spullen) in, aan en rond de woning waar de hond wordt opgehaald en thuis gebracht.
- 5. WOUF! is alleen aansprakelijk voor schade indien aantoonbaar gemaakt kan worden, dat het ontstaan van deze schade te wijten is aan misbruik van de aan haar ter beschikking gestelde sleutel of nalatigheid van WOUF!.
- 6. WOUF! is niet aansprakelijk voor schade (aan spullen) in, aan en rond de woning door de natte of vieze hond. WOUF! zal de hond handdoekdroog in de woning achterlaten.
- 7. WOUF! heeft de plicht het vervoersmiddel waarmee de hond opgehaald en thuis gebracht wordt regelmatig te inspecteren, dagelijks te reinigen en wekelijks te desinfecteren.
Artikel 4 Strippenkaart
- 1. Betalingen van strippenkaarten en individuele wandelingen dienen vooraf te geschieden.
- 2. De kosten worden bij voorkeur overgemaakt door middel van een betaalverzoek. Indien gewenst kan het bedrag ook overgemaakt worden naar de rekening van WOUF! t.n.v. D. De Koning, onder vermelding van de naam van de hond en factuurnummer. Contante betaling is niet mogelijk.
- 3. Als een strippenkaart bijna vol is, wordt de eigenaar hiervan op de hoogte gesteld en in de gelegenheid gesteld om een nieuwe strippenkaart aan te schaffen. Het op tijd aanschaffen van een nieuwe strippenkaart is echter de verantwoordelijkheid van de eigenaar.
- 4. WOUF! is van mening dat de hond nooit de dupe mag worden van een betalingsachterstand. Zij hanteert een respijttermijn van maximaal zeven dagen. WOUF! wijst de eigenaar nadrukkelijk op het verstrijken van deze respijttermijn. Zij zal de hond dan niet meer mee nemen met de uitlaatservice, totdat het volledige bedrag van een nieuwe strippenkaart is betaald. Reeds gemaakte wandelingen worden op de nieuwe kaart afgetekend.
- 5. Een strippenkaart is niet overdraagbaar aan derden.
- 6. Er vindt geen restitutie van kosten plaats op reeds gekochte strippenkaarten.
- a. Uitzondering op artikel 4.6 is overlijden van de hond.
- b. Restitutie in situaties waarin u machteloos staat, is altijd in overleg.
- 7. De uitlaatservice heeft het recht om ten allen tijde het contract op te zeggen. Resterende betaalde wandelingen worden dan gerestitueerd aan de eigenaar.
Artikel 5 Sleutelcontract
- 1. De eigenaar geeft middels een sleutelcontract toestemming om het huis/bijgebouw/schuur binnen te gaan.
- 2. De sleutel van de eigenaar wordt door WOUF! alleen gelabeld met de naam van de hond. (Nooit met de adresgegevens)
- 3. Sleutels worden nooit onbeheerd in het vervoermiddel achtergelaten.
- 4. Indien de eigenaar geen gebruik meer wil maken van de diensten van WOUF!, zal WOUF! binnen één week na opzegging de sleutel persoonlijk retourneren aan de eigenaar.
Artikel 6 Ophalen, uitlaten en terugbrengen
- 1. WOUF! zal de hond altijd op verantwoorde wijze behandelen, met de grootst mogelijke zorg, liefde en aandacht.
- 2. WOUF! laat de hond uit gedurende de volledige afgesproken duur en op het afgesproken tijdstip. (voor uitzonderingen zie artikel 7)
- 3. De eigenaar zorgt dat de hond op de afgesproken plaats en tijdstip aanwezig is.
- 4. De hond moet een degelijke halsband of tuig (geen slipketting) om hebben.
- 5. De eigenaar dient tijdens de uitlaattijden telefonisch bereikbaar te zijn.
- 6. WOUF! heeft het recht de hond los te laten lopen, tenzij anders afgesproken.
Artikel 7 Wijzigingen in het wandelschema
- 1. WOUF! en de eigenaar leggen vooraf vast op welke dagen de hond uitgelaten wordt. In overleg behoudt WOUF! Het recht om de wandeltijd te wijzigen van ochtend naar middag en andersom. Bijvoorbeeld omdat de hond beter in een andere roedel past.
- 2. Wil de eigenaar de vaste dagen wijzigen? Dan gaat dit in overleg met WOUF! en onder voorbehoud van beschikbaarheid van voldoende plaats in de roedel.
- 3. Afzeggen van een wandeling dient 24 uur van te voren te gebeuren.
- 4. WOUF! heeft bij afmelding binnen 24 uur voor de afgesproken wandeling en op de wandeldag zelf, het recht het normale tarief in rekening te brengen.
- 5. Indien er sprake is van extreme weersomstandigheden zoals extreme hitte of kou mag WOUF! naar eigen inzicht, met het welzijn van de honden voorop, de wandeling verplaatsen naar een meer geschikt tijdstip dan wel inkorten of afzeggen.
- 6. In geval van onvoorziene omstandigheden of door overmacht (bijvoorbeeld calamiteiten, ziekte, autopech of extreme weersomstandigheden) zal WOUF! zo spoedig mogelijk contact opnemen met de eigenaar.
- Bij extreme gladheid, extreme hitte of een weeralarm wordt er niet of aangepast gelopen. De duur van de wandeling kan worden aangepast om de veiligheid van de honden te waarborgen. Dit ter beoordeling van WOUF!
- a. Indien een wandeling niet door kan gaan, zullen de kosten van de ongemaakte wandeling niet in rekening worden gebracht.
- b. WOUF! heeft het recht, indien redelijkerwijs mogelijk, de wandeling alsnog plaats te laten vinden op een vroeger/later tijdstip op de afgesproken wandeldag.
- c. WOUF! heeft het recht de wandeling te laten plaatsvinden onder toezicht van een door haar aangewezen, geschikte vervanger.
- 7. Vakanties van de eigenaar en van WOUF! dienen 2 weken van tevoren medegedeeld te worden.
- 8. WOUF! heeft het recht de wandelingen gedurende haar vakantie tijdelijk niet te laten plaatsvinden of te laten plaatsvinden onder toezicht van een door haar aangewezen, geschikte vervanger.